iværksætter

Unge iværksætterdrømme

pp12

Går du med en iværksætter i maven, men er i tvivl om, hvad du skal kaste dig ud i, hvordan du skal gribe det an, og hvornår det er bedst at gå i gang? Skridtet fra tanke til handling kan føles meget stort, når der er tale om iværksætteri, og det er bestemt heller ikke noget, man blot gør på én dag. Det kræver mod, benhårdt arbejde, det rigtige netværk og en stor portion tålmodighed. Og så skal du lave noget, du brænder for og elsker – på den måde vil dit arbejde aldrig rigtig føles som arbejde.

Kast dig ud i det og begå fejl

Du kan ikke tænke alle scenarier igennem og forberede dig 100% på det, der kommer. Du er ganske enkelt nødt til at kaste dig ud i det og overvind udfordringerne én efter én. Hvis du virkelig brænder for det hele vejen igennem, så skal du gå benhårdt efter målet. Du skal tro på din idé, og du skal til enhver tid kunne forsvare den. Hvis ikke du tror på den, hvorfor skulle andre så gøre det?

Med stålsat motivation kan du komme rigtig langt, særligt med det rette engagement og støtte fra dit bagland. Du vil begå fejl, og du vil lære af disse fejl – og du må ikke slå dig selv i hovedet med fejlene. Det er (også) dem, der får dig fremad.

Gameplan

Du bør dog lægge en strategi, så du ved nogenlunde, hvor du vil hen, og hvilke step du skal igennem for at nå dit mål. Du behøver ikke have en stor forkromet plan eller kunne gennemskue hvert et skridt. Men det er afgørende, at du ved, hvad du vil. Det kan ændre sig mange gange undervejs, hvor strategien tilpasses, men det er vigtigt at have et udgangspunkt, så du ikke famler i blinde.

lommeregner

Det kan også være en god idé at alliere dig med en mentor eller en partner, som har erfaring med iværksætteri. Vær ikke bange for at spørge folk, om de vil hjælpe – langt de fleste vil rigtig gerne bidrage med deres erfaringer og sparring.

Find ud af, hvad dine spidskompetencer er – og endnu vigtigere; hvad dine svage sider er. Brug størstedelen af din tid på de områder, hvor du selv er stærk. Og alliér dig med dit netværk for at forbedre de områder, hvor du er knap så stærk.

Finansiering

Det kan være dyrt at starte virksomhed op. Og det kan tage flere år, før du kan se en økonomisk gevinst ved dit hårde arbejde. De færreste iværksættere kommer udenom at låne penge til enten virksomhedens drift eller til de private fornødenheder derhjemme. Det kan være en akut tandlægeregning, der pludselig sprænger budgettet, hvor du har brug for et lån hurtigt. Her kan du overveje kviklån og forbrugslån, men husk at denne type lån netop kun bør tages, hvis du betaler tilbage relativt hurtigt.

lån

Er du ung iværksætter kan det være svært at opnå lån, fordi du endnu ikke har præsteret en høj nok indkomst. Der er dog flere muligheder for at lette din økonomiske situation, så der er ingen grund til at fortvivle. Og det må i hvert fald ikke bremse din iver og entusiasme for iværksætteriet.

Til sidst er der blot at sige: Prøv det af. Test om din idé kan bære i markedet, klø på, vær tålmodig og bliv ved med at tro på det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *