beregning

Få det hele til at køre rundt selv når du er udenfor arbejde

pp12

 

Står du pludselig uden arbejde, er det en stor del af din indkomst der er blevet trukket væk fra under fødderne af dig. Det er en ustabil og usikker tid at stå i, og aldrig rar at være blevet kastet ud i.

Men der er heldigvis hjælp at hente. Det ser ikke fuldstændig sort ud. Der er både økonomisk hjælp at hente fra banker, a-kasser og eventuelt familiemedlemmer.

I nedenstående artikel er der samlet et overblik over alle tre muligheder for økonomisk hjælp, og hvordan disse kan hjælpe dig tilbage på benene. Du kan finde både fordele og ulemper, og vil forhåbentlig kunne finde frem til en måde der kan hjælpe dig bedst.

Den hurtige og effektive løsning

Den mest effektive løsning for at få penge tilbage i lommen, er at tage et lån. En a-kasse kræver at du er tilmeldt den inden du bliver arbejdsløs (mere om dette i næste afsnit), men er du ikke tilmeldt inden tæppet bliver trukket væk under dig, er der ikke meget de kan hjælpe dig med. I sådan et tilfælde må du vende dig mod banken.

Den slags lån der i de seneste år virkelig har vundet popularitet, er forbrugslånet. Du får ofte svar indenfor 4-5 arbejdsdage, og kort tid efter vil pengene være dukket op på din konto. Ved du altså at det kun er en kort periode du skal overleve uden job, kunne et forbrugslån være en fremragende ide. I sådan et tilfælde er det trodsalt kun hurtige penge du har brug for, som du vil kunne betale tilbage så snart lønnen endnu engang begynder at tikke ind på din konto.

Vil du gerne finde det lån der er bedst for dig, så klik her.

lån

Sikkerhedsnettet

Som nævnt i ovenstående afsnit er a-kassen en anden mulighed for økonomisk hjælp hvis du bliver arbejdsløs.

Kort sagt er en a-kasse en slags ’arbejdsløshedskasse’. Du indbetaler et bestemt beløb hver måned, og i tilfælde af arbejdsløshed, udbetaler a-kassen dagpenge til dig, så du stadig modtager en form for ’løn’ og forhåbentlig kan få tingene stabile, til du finder et nyt job.

Dagpenge skal selvfølgelig ikke ses som et alternativ til løn, men blot et slags sikkerhedsnet, der kan gribe dig når du økonomisk falder i knæ.

Hjælpen uden renter

Er du ikke medlem af en a-kasse og er du ikke tryg ved at tage et lån i banken, er den sidste mulighed at vende dig mod familie eller venner, og håbe de er villige til at låne dig de penge du har brug for, for at komme på benene igen.

Fordelen ved at låne i din private omgangskreds, er at der ikke er renter på samme måde som der er i en bank. Til gengæld har penge siden tidernes morgen skabt nogle rigtig grimme rifter i både venskaber og familieforhold – om det så er mellem søskende eller barn og forældre.

uden penge

Er man dog villig til at tage denne risiko og stoler man på at ingen vil få deres fingre i klemme over et lille indbyrdes lån, så kan det sagtens lade sig gøre.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *