Symaskine

Symaskinerne og alle deres muligheder

pp12

Symaskiner er finmekaniske maskiner som gør det muligt at automatisere syningen med både under- og overtråd. De findes i mange forskellige versioner. Hvor nogle maskiner er velegnede til hobbybrug i hjemmet er andre velegnet som specialsymaskiner til industriel sammenhæng.

Maskinerne til industrien kan bruges til forskellige materialer som f.eks. lærred, skind, silke, bomuld og syntetiske stoffer. Der kan være forskellige udformninger på maskinerne. Udformning gør dem egnede til forskellige formål.

Disse udformninger er blandt andet elektrisk drev, håndhjulsdrev eller trædedrev. Mange symaskiner som bruges i vores hverdag er avancerede og kan computerstyres. Der er også maskiner der kan lave mønstersømme, pyntestikninger eller knaphulssyning. Nogle kan endda sy bånd og knapper i. Gennem tiden har symaskinen udviklet sig meget og givet nye muligheder.

Teknikken bag en symaskine kort fortalt.

Når det kommer til teknikken bag symaskiner, består den i en nål som fører overtråd igennem et givent materiale og laver en løkke på undersiden.

Symaskine

Løkken fanges frem og tilbage af en skytte eller en roterende griber. griberen eller skytten fører derefter undertråden gennem løkken. Derefter trækkes overtråden til og et sting fremkommer. Trykfoden holder stoffet på plads og transportøren fører stoffet et lille stykke frem mens stinget dannes.

Hvilken symaskine passer til dine behov?

Valget af symaskine kommer an på hvilket formål den skal tjene. Der findes næsten en symaskine til enhver opgave. Det er derfor vigtigt at du sørger for at vælge en symaskine der dækker netop dit behov. Det er upraktisk hvis du får valgt en maskine og finder ud af at du har brug for mere end den kan klare.

Der findes symaskiner fra begynderstadie til industri. Hvis du er nybegynder, kan du vælge en maskine hvor du ikke bruger så mange penge. En begyndermodel som matcher dit behov kan købes til under 2000 kr. Du skal tænke over hvilke funktioner du ønsker.

Der findes faktisk symaskiner som kan brodere dekorative mønstre. Det er dog en dyr fornøjelse at give penge for sådan en hvis du alligevel aldrig bruger den funktion. Tit kan du starte med at købe en standard symaskine og så købe ekstra tilbehør efter behov.

Symaskine

Hvis der er mulighed for at du kan afprøve nogle forskellige maskiner inden du køber en, ville det være at foretrække. Nogle modeller giver du flere penge for navnet end de funktioner den har.

Hvilke typer af symaskiner findes på markedet?

Den elektriske symaskine er den mest dominerende på markedet. Det er der en rigtig god grund til. En elektrisk symaskine kan stort set findes til alle priser. Det kan være en maskine både til nybegynderen og den erfarne bruger.

En programmeret maskine styres fra en computer. Det er en af de dyrere typer. Til den model kan du også købe ekstra funktioner. Nogle af disse maskiner kan bruges til læder, men prisen er også derefter.

Denne type maskine skal derfor heller ikke ses på som en symaskine til nybegyndere. En overlocker symaskine er en maskine som kan give et professionelt præg. Den er fremragende til industriel brug. Med en overlocker bliver sømkanterne bedre. Maskinen kan sy meget hurtigere end en normal symaskine og du vil som oftest kunne købe ekstra tilbehør.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *