En læge med krydsede arme

Sygdom skal ikke sende dig på gaden

pp12

Det er helt okay at være bange for at blive syg, for det er aldrig helt til at vide, hvilke konsekvenser, et sygdomsforløb kan føre til. Dog er der et par ting, du kan gøre, så du er bedre økonomisk sikret, hvis du skulle være så uheldig at blive syg.

3 stabler af mønter

En god forsikring

Med en god sygeforsikring kan du få økonomisk støtte, hvis du bliver syg. Ikke alle forsikringer er ens, så deres pris vil også variere. Men du kan justere forsikringen til dine behov, så du ved, hvad du kan forvente. Med en sygeforsikring hjælper du dig selv, da det giver noget mere stabilitet og sikkerhed i en situation, der godt kan føles skræmmende og uforudsigelig. Der er dog flere ting du kan gøre for at forberede dig økonomisk på et sygdomsforløb.

En god opsparing 

Det er selvfølgelig også en mulighed at have en opsparing klar, til hvis nu uheldet er ude. 

Vi er så heldige, at vi lever i et land med gratis sundhedspleje, så du i det mindste ved, at du kan få hjælp til selve sygdommen. Men de andre udgifter i ens liv skal stadig betales, og du er også nødt til at forholde dig aktiv for at opretholde en god mental indstilling. 

Et godt socialt netværk

Et godt socialt netværk er i sig selv en forsikring. Har du gode og tætte forhold med dine familiemedlemmer og venner, kan du trygt støtte dig op af dem. Du ville jo gøre det samme for dem. 

Er du meget syg, er de garanteret villige til at komme forbi i din hverdag og hjælpe dig, eller måske kan du endda låne et værelse hjemme hos dem, indtil at situationen er mere i kontrol.

Kørestolsbruger med venner

Lev dit liv 

Selvfølgelig er ens hverdag ikke den samme, når man går fra at være rask til at være syg. Men du kan godt opretholde den samme positive indstilling. 

Et sygdomsforløb kan være svært at forudsige, så det er vigtigt, at du har styr på din økonomiske situation, så du i det mindste har tryghed der. Du skal skabe sikkerhed i dit liv, hvor det er muligt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *