vlogger

Spar tid i arbejdet såvel som i privatlivet

pp12

Tid er penge, og ingen har lyst til at bruge for meget af det de forkerte steder. Det kan derfor være en god idé at indtænke prioritering af tiden både i arbejdet og i privatlivet, da der her kan være meget at hente. Det vil give dit et mindre stresset arbejdsliv og et mere harmonisk privatliv. Nedenfor kan du læse mere om strukturering af hverdagen, prioriteringen af tid og ind tænkning af offeromkostninger når tiden skal prioriteres.

kontor

Strukturer hverdagen

I en travl hverdag på jobbet, er det svært ikke at lade sig rive med både som arbejdsgiver og som lønmodtager. Det kan hurtigt føre enten kortvarig- eller langvarig stress med sig. Kan dette undgås? Måske kan det godt. Det handler først og fremmest om at strukturere sin tid, så man ikke drukne i endeløse arbejdsopgaver. En stresset hverdag går ikke alene udover arbejdet, men vil også hurtigt forplante sig i privatlivet. Strukturering af tid skal først og fremmest ske ved at rang ordne sine arbejdsopgaver dag for dag og starte med det vigtigste først. Det handler ligeledes om at følge en kalender og være meget tro mod de planer man laver. Hvis der laves realistiske planer, bliver det svært at komme til at opleve den langvarige stress, som også er den mest skadelige. Ligeledes sparer du tid på bekymringer og pseudoarbejde.

Prioriter din tid

Tiden skal bruges de rigtige steder, både på arbejdet og i hverdagen. Jævnfør ovenstående er det godt med prioriteret liste over arbejdsopgaver og for arbejdsgiver handler det om at være fleksibel med medarbejdernes arbejdstid, således at der kun arbejdes når der er noget at lave. I privatlivet kan man også spare tid og kræfter ved at prioritere tiden. Det kan fx være ved at få hjælp i hjemmet til rengøring, børnepasning eller havearbejde. Hvis man fx ikke gider bruge sin tid på at vente på en ny hæk, skal gro op, så invester i en færdighæk. Alt handler om prioritering og om at indse at tiden er knap og det er med at få alt det bedste ud af den, samt ikke bruge tiden på ligegyldige ting.

Indtænk offeromkostninger

Når du skal spare tid, skal du også indtænke offeromkostninger. Det er de penge og den tid du ”ofrer” ved at gøre noget frem for noget andet. Det kan fx være at du ønsker at spare penge ved at tage fri og selv plante hæk i haven. I stedet, hvis du regner på det, kan det være at offeromkostningerne ved at holde fri og gøre arbejdet overstiger det arbejdet vil koste at få udført af en professionel. Man skal altid indtænke disse offeromkostninger, når man prioriteter din tid og sine kræfter. Det gælder både i arbejdslivet, men især også i privatlivet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *