hunde

Sørg for at give din hund et godt liv

pp12

Er du en af de mange, der har valgt at gøre en hund til en del af familien? Så har du ligesom så mange andre danskere taget et stort ansvar til dig. Det betyder nemlig, at du nu også skal sørge for en hund og at give den det gode liv, som den ikke er i stand til på egen hånd. Og det stiller nogle krav til dig som ejer og den tid og opmærksomhed, som du vælger at give familiens kæledyr.

Heldigvis er der især 3 gode råd du kan følge, når du gerne vil være sikker på, at du giver di hund de aboslut bedste forudsætninger for at få et så godt liv hos dig og familien, som det overhovedet er muligt. Læs mere om det lige her nedeunder.

Du skal sørge for at gøre plads til din hund i hjemmet

For det første handler det for dig om at gøre plads til hunden i hjemmet. Det betyder, at du skal gøre hjemmet venligt for hunde blandt andet ved at fjerne vaser og andre skrøbelige ting, som står på gulvet eller i en anden lav højde. På den måde vil din hund under blandt andet leg ikke komme til at skubbe til genstandende og eventuelt ødelægge dem.

Derudover skal du sørge for en god hundeseng, masser af udstyr, aktiverende legetøj og noget nærende foder, der også kan sørge for, at din hund er sund og rask. Der er derfor mange udgifter forbundet med en hund.

Det er vigtigt at din hund aktiveres og underholdes

Derudover skal du give dig tid til din hund. Det betyder, at du skal give din hund den opmærksomhed, som den har behov for. Du skal derfor dagligt tale med den, gå ture med den og også gerne aktivere den blandt andet gennem leg. Det kan foregå ude i haven med for eksempel bolde til hunde, men der findes også legetøj, der er i en mindre skala og som sagtens kan gøres til en del af de ting, som der helt naturligt er at finde inde i hjemmet. Der findes nemlig et stort udvalg af bolde til hunde, og derfor er det også muligt for dig at finde en, der passer til den leg I skal lege.

hundehvalp

Din hund skal holdes sund og rask blandt andet gennem aktivitet og sundt foder

For det tredje og sidste skal du sørge for, at din hund er sund og rask. Det betyder, at du skal give den noget foder, der passer til hundens alder, således den får det næring, de vitaminer og de proteiner, som den har behov for. Dog er snacks også til tider gode, når der er behov for lidt ekstra forkælelse. Derudover skal du holde din hund aktiveres, således den holder et godt energiniveau, og så er det også vigtigt, at du besøger en dyrlæge, hvis du oplever, at der er noget, der ikke helt er, som det bør være.
En sund hund, som får motion og en god foder, har de optimale chancer for at kunne berige dit liv i rigtig mange år.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *