Småt med plads?

Småt med plads?

pp12

Er pladsen ved at være trang i hjemmet, så er tiden måske inde til at flytte. Er dette ikke en mulighed, så kan der sagtens skabes mere plads, hvis indretningen gøres mere praktisk og funktionel. Det handler om at se på rummene med nye øjne og opdage de muligheder der altid er.

Vil man gerne bo som i boligmagasinerne, så er det værd at huske på, at inden de smukke billeder er blevet taget, så har en boligstylist eller en indretningsarkitekt først været omkring og har fjernet alt det, der ikke er så dekorativt og smart. Almindelige hjem skal først og fremmest fungere for dets beboere i hverdagen og derfor er det nærmest umuligt, at opnå den samme rene stil, som de boligreportager altid viser.

Sådan får du mest ud af få kvadratmeter

At bo på få kvadratmeter betyder dog absolut ikke, at man helt skal opgive at bo pænt, moderne og stilfuldt. Find god inspiration i boligbladene, men husk, en to værelsers lejlighed kan aldrig trylles om til en kæmpe villa. Funktionalitet er nøgleordet for små hjem, der er simpelthen ikke mulighed for at have spildplads, så næsten hver kvadratmeter gulv og væg, må udnyttes optimalt.

Jo, færre ting man har stående på gulvet, jo større vil rummene virke. Mindre og lette møbler er klart at foretrække frem for et tungt og stort møblement. Har man ikke så meget plads at gøre med, så har man som regel også kun de møbler, som man har brug for og ellers kast et kritisk blik på rummene og få de møbler fjernet, der kun står til pynt.

Hvide vægge vil altid være det bedste valg i små rum. Fyld ikke væggene alt for meget med unødige ting, hvis det er muligt at undgå. Det kan let komme til at vælte lidt og give en lidt klaustrofobisk effekt.

Alfa og omega for udnyttelse af få kvadratmeter, er at optimere alle former for opbevaring i alle rum. Tænk lidt som sømænd på skibe, hvor pladsen er meget trang. Udnyt fra gulv til loft, giv alting en fast plads og hold for alt i verden orden.

Skab system og hold orden

Er man flere i husstanden og er der børn, er det så meget desto mere grund til at opbygge en god disciplin omkring oprydning og det er ikke så svært, som det kan lyde, hvis man har udtænkt et funktionelt system.

Et godt eksempel er entréen, der er ofte ganske lille i små lejligheder og stedet hvor man virkelig bliver udfordret med manglende plads, til alt det, der har sin naturlige plads her.

Udskift den almindelige knage række og vupti er der skabt bedre fundtionalitet og plads. Hattehylder er geniale til både familiens cykelhjelme og overtøj. På den praktiske hylde kan også stå en kurv, hvor handsker, huer og den slags anbringes i. Det er en lille investering med en kæmpe effekt. Hæng gerne to ved siden af hinanden, så det også altid er let for gæster at komme af med deres ting.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *