skyline

Skift Næstved ud med sydens sol for en stund

pp12

Selvom der kan være rigtig mange fordele ved at bo og arbejde under hjemlige himmelstrøg, så er der alligevel mange der drømmer om en karriere i udlandet. Unge mennesker der holder sabbatår, er særligt gode til at udleve udlandsdrømmen og tage på arbejdsophold i fremmede kulturer. Men som oftest vender de atter næsen mod Danmark, når det egentlige voksenliv med et dertilhørende job banker på døren. Er du allerede etableret i Danmark, kan det være en svær beslutning at hive teltpælene op og drage mod udlandet på arbejdseventyr. Med det rette karrierevalg behøver det dog ikke at være enten eller. Gå efter en karriere hvor du kan kombinere arbejdet med udlandsrejser.

Egoistisk beslutning eller spændende eventyr?

Hvis man som voksen står overfor en mulighed om at komme til udlandet og arbejde i en kortere eller længere periode, så kan der være mange ting, der spiller ind, når man skal beslutte sig for at tage af sted eller blive hjemme i de vante rammer. Har man ejerbolig, bil, børn, hund og ægtefælle, så er der mange variabler, der skal gå op, før det hele kan lykkes. Det, der mens man var ung og uafhængig, kunne betragtes som et spændende karriereeventyr, bliver hurtigt til en følelse af, at man har taget en egoistisk beslutning om at gøre noget for sig selv i stedet for sin familie, hvis man allerede lever et etableret liv.

Udstationering frem for flytning

En af de brancher der byder på rigtig mange udlandsmuligheder, er den maritime branche. Med jobs indenfor fragtskibe, international søfartshandel og deslige har man hele verden som sin arbejdsplads. Uanset om man sidder i Næstved eller Australien. Ofte kræver handelsstillinger indenfor den maritime branche nemlig et sublimt samarbejde med internationale aktører. Det kan give en følelse af en stor international karriere. Selv for de tradere der sidder hjemme i Danmark. Noget af det fine ved store dele af den maritime branche er dog, at mange af fagets arbejdspladser ikke behøver at være statiske. Har man først takket ja til en stilling som f.eks. bunker trader, så kan man være heldig at få lov at blive udstationeret i udlandet. Og det kan være noget nemmere at tage hjem til familien og fortælle, at man har fået chancen for at komme på et kort arbejdsophold som bunker supplier australia, i forhold til f.eks. at offentliggøre en egentlig flytning over kødgryderne til aftensmaden. En udstationering er ikke en permanent løsning, men en midlertidig chance, der kan fremme din karriere.

Internationalt arbejde pynter på CV’et

Hvad end du mødes med internationale samarbejdspartnere over skype hjemme fra Næstved eller i fysisk forstand på en lokation ude i verden, så er det et faktum, at internationalt arbejde er en fin post at have på sit CV. Jo flere digitale muligheder der byder sig, jo mindre synes afstanden landene imellem at blive. At kunne handle med samarbejdspartnere fra forskellige kulturelle baggrunde er derfor en god egenskab at tilegne sig. Ligegyldigt hvilket job man drømmer om at komme til at besidde i fremtiden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *