Affaldsspand

Sådan vælger I de rigtige skraldespandsposer til kontoret

pp12

Det er helt naturligt, at I forventer, at medarbejderne rydder op efter sig selv: De er jo voksne mennesker, og det er bestemt ikke for meget at forlange det af dem. Men når I forventer, at medarbejderne skal rydde op efter sig selv, er det vigtigt, at I gør det så nemt for dem som muligt at gøre det. De skal helst ikke bruge for meget tid på det. Så løber de sure i det, og så er det netop noget, som de ikke gider at gøre.

Det er derfor en god ide, at I gennemtænker hele jeres rengørings system. Det er lige fra, hvilke skraldespandsposer til kontoret I bruger, og til, hvor de skal smides ud henne. Medarbejderne kan sagtens stå for begge dele, men som sagt: Det skal være nemt!

For eksempel vil I få meget svært ved at få medarbejderne til at gå ud med skraldespanden, hvis de skal smide den ud et sted, hvor de skal helt uden for. Det vil kræve, at de tager overtøj på, når det regner elle er koldt, og så kommer de pludselig til at bruge virkelig lang tid på det.

affaldsposer

Gennemtænk jeres valg af skraldeposer til kontoret

Det er dog ikke kun de overordnede linjer i forhold til jeres rengøringsprocesser, som det er vigtigt, at I gennemtænker. Det er også vigtigt, at I sørger for at gennemtænke alle de små detaljer, så de også bliver nemme for jer. Det kan for eksempel være, hvilke skraldeposer til kontoretsom I vælger.

For det er bestemt ikke lige meget, hvilke skraldeposer I bruger. Der er nogle, der kan gøre det meget nemmere for jer end andre at bruge. Det er derfor klart en god ide, at I bruger noget tid på at tænke over det.

Hvis I gerne vil have nogle inputs af nogle, der virkelig har styr på skraldeposer, er det en god ide, at I taler med jeres rengøringsafdeling om det. De kan helt sikkert kommer med nogle ting, som I skal være opmærksomme på, som I ikke har tænkt over før. Det kan for eksempel være, hvordan man kan lukke poserne.

Overvej om det giver mening, at medarbejderne tager skraldet

Selvom det aldrig har skadet nogen at gå ned med en skraldepose, er det alligevel en god ide, at I overvejer i virksomheden, om det giver mening, at medarbejderne gør det selv. I en mindre virksomhed kan det måske være en forudsætning for, at I kan overleve, men i en større virksomhed bør I have budgettet til at betale rengøringspersonalet for at tømme skraldespandene. I nogle tilfælde vil det give bedre mening.

Det gælder ikke mindst, hvis I har nogle medarbejdere, der får en rimelig høj timeløn. I det tilfælde kan det være bedre, at de gør det, som de er gode til, nemlig deres arbejde, og at I så overlader rengøringsopgaverne til nogle andre.

Hvis dine medarbejdere ikke får en så høj løn, kan det måske godt betale sig for dig, at de klarer en del af rengøringen, som for eksempel det at tømme skraldespande, i deres arbejdstid, og at du så sparer nogle penge på rengøringen. Det er hele tiden en afvejning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *