Biler parkeret langs vej

7 ting at være opmærksom på angående parkeringskontrol til virksomheder

pp12

Der findes mange forskellige potentielle grunde til at hyre privat parkeringskontrol til at vogte over jeres parkeringsplads på arbejdspladsen. Det kan for eksempel være for at sikre, at det kun er de retmæssige brugere deraf, der får adgang til dem. Dette kan dække over personale, beboere, gæster eller kunder. Derfor kan det være en uvurderlig hjælp til en privat virksomhed. Her er der 7 ting at være opmærksom på angående parkeringskontrol.

1. Det finansieres af dem, der bryder reglerne

Det er naturligvis ikke fuldstændigt omkostningsløst at sikre orden på parkeringspladsen. Alligevel tilbyder adskillige virksomheder parkeringskontrollen gratis. Hvordan? Ved at dem, der bryder reglerne, betaler bøder.

parkering

2. Der er regler angående udstedelsen af kontrolafgifter

Der er flere regler, der skal overholdes for, at udskrivelsen af en kontrolafgift er lovlig. Det inkluderer sådan noget som, hvad der skal være i kontrolkortet.

Deriblandt at kun parkeringsoperatører tilmeldt Parkeringsklagenævnet må pålægge kontrolafgifter.

3. Den rette terminologi

Det er mest korrekt at anvende ordet ”kontrolafgift” ved overtrædelsen af private parkeringsregler. Sommetider bruges ordet ”parkeringsafgift” i stedet for, hvilket er et problem givet, at samme ord bruges om betalingen, der foregår ved en automat i forbindelse med parkering. Heller ikke ”parkeringsbøde” er korrekt, da dette er reserveret for overtrædelsen af offentlige parkeringsregler.

4. Derfor er kontrolafgiften høj

Kontrolafgiften ved privat parkeringskontrol er høj af adskillige grunde. Nogle af dem kan du finde her:

  • Private parkeringsafgifter er momsbelagt til forskel for de kommunale parkeringsafgifter.
  • Kontrolafgifter kan ikke med det samme sendes ind til inddrivelse, men kræver på forhånd en dom. Lønindeholdelse kan heller ikke foretages.
  • At drive Parkeringsklagenævnet kræver adskillige millioner kroner årligt, hvorimod klager til kommunale parkeringsafgifter går til kommunen.

Af disse og flere grunde er kontrolafgiften så høj.

5. Parkeringsafgifter der synes urimelige

Nogle kontrolafgifter kan føles urimelige, men der er oftest en god forklaring. For eksempel:

  • Parkering uden for bås til trods for ingen andre på pladsen: Adfærden kan smitte. Hvem ved om ikke der kommer andre biler til eller ville have kommet andre? At afgøre hvornår regler skal følges eller ikke er ikke op til bilisten.
  • Parkeringsbilletten var ikke synlig, men dens køb kan senere dokumenteres: Købet af billetten er ikke nok. Den skal også være synlig. Ellers ville det ikke være muligt at udføre parkeringskontrol.

parkeringsvagt

6. Formålet med parkeringskontrol

Nok kan parkeringskontrol være frustrerende for den enkelte bilist, men det sikrer, at der for eksempel er parkeringspladser tilgængelige for den handlende kunde. Uden det kan den potentielle kunde vælge at købe ind et andet sted. Lignende gælder for andre, der gør brug af det.

7. Dem der er ligeglade med kontrolafgifter

Der findes de få bilister, der ikke kunne være mere ligeglade med kontrolafgifter og undlader at betale eller parkerer i for lang tid.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *