mennesker

Sørg for at dine medarbejdere trives

pp12

Når man driver en virksomhed, hvad end det er i Næstved eller Ringkøbing, så er det fuldstændig essentielt, at ens medarbejdere føler sig trygge og godt tilpas på arbejdspladsen. Det er nemlig først når arbejdspladsens fællesskab er velfungerende, og man stoler på hinanden, at det bedst mulige arbejde kan blive lavet. Hvis du sikrer dig, at dine medarbejdere godt kan lide dig og den arbejdsplads, du giver dem, er du desuden langt mere sikker på at kunne beholde dem i længere tid ad gangen, ligesom du lige pludselig også vil opleve, at de er interesserede i virksomhedens ve og vel på en helt anden måde.

God_stemning

 

Det er svært

At sørge for at mennesker og i særdeleshed ens medarbejdere har det godt er dog ikke altid sådan lige til. Der er trods alt en grund til, at de store virksomheder har hele HR-afdelinger, hvis eneste formål netop er at sikre sig medarbejdernes trivsel og det indbyrdes samarbejdes kvalitet. Den slags ressourcer har man bare hverken råd eller mulighed for at anskaffe sig, og derfor bliver man som oftest nødt til at tage andre og lidt mere alternative tilgange i brug. Heldigvis har man i den sammenhæng også en hel del fordele som lille eller mellemstor virksomhed. Størst af alle disse er nok, at man kan komme hinanden ved på en helt anden måde, og at linjerne mellem chef og medarbejder i forvejen er en smule mere udviskede. Den slags giver bare bedre trivsel og større fortrolighed.

Fællesskab

Arranger noget for dine medarbejdere

Det kan være igennem en sommerfest, hvor du beder dine medarbejdere medbringe kone og børn, hvor I så kan hygge jer med aktiviteter, spil og god mad. På den måde kan I komme tættere på hinanden og opbygge en form for tillid og fællesskab på arbejdspladsen, som ganske enkelt ikke ville være mulig, hvis I kun så hinanden, mens I havde bunker af arbejde og deadlines hængende over hovedet. Det viser sig faktisk endda, at mange har nogle af deres bedste venskaber på arbejdspladsen, fordi det er de mennesker, man møder hver eneste dag, og som man desuden har en del til fælles med. Den slags venskaber på arbejdspladsen kan være guld værd for den enkelte medarbejder såvel som for virksomheden som helhed.

Skal man for alvor have den slags relationer bygget op, kræver det dog mere end bare en årlig sommerfest. Som mindre virksomhed kan det for eksempel være, at I vælger at fejre arbejdsugens afslutning med et lille ritual hver fredag efter fyraften. Nogle tager en fyraftensøl, men det kan lige så godt være, at I bestiller noget mad til arbejdspladsen, som I så sidder og konverserer over. Det kan faktisk være ganske befriende at forkæle sig selv lidt med en øl eller noget lækker take away efter en lang og hård arbejdsuge, og så gør det jo bestemt ikke initiativet værre, at man samtidig kan sidde og snakke om løst og fast med sine kollegaer. Det er den slags stunder, som alle medarbejdere vil sætte pris på, og som vil lade dem stå op med et smil.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *