Mand arbejder

Dette skal du lave i dine pauser på arbejdet

pp12

Pauser i løbet af arbejdsdagen er utrolig vigtige for at vi kan fokusere på vores arbejde, når vi rent faktisk sætter os ned for at arbejde. Men det handler også om at holde sine pauser på den rette måde, så de ikke går hen og bliver for lange eller bliver stunder, hvor vi tærer endnu mere på vores dyrebare tankekraft – den skal nemlig gemmes til arbejdet. 

Læs med her for gode råd om hvad du kan lave i dine pauser, så du kan udnytte dem på bedst mulig vis. 

Cigaret

Tag dig af dine fysiske behov

Selvom vi godt af og til kan føle os som nogle robotter, når vi befinder os på arbejdet, så er vi det ikke. Vi er mennesker og har menneskelige behov, som vi må tage os af. En hel del af disse er fysiske. 

Tag dig af disse mindre fysiske behov, når du tager dine små pauser i løbet af dagen; gå på toilettet, plask lidt vand i ansigtet, tag en frisk kop kaffe eller hiv din e cigaret og E juice frem og tag et par sug af den.

Du kan eventuelt tage en lille runde omkring bygningen, imens du benytter din e cigaret. Selvom der ikke er samme risiko for passiv rygning er det ikke alle chefer der bryder sig om, at du ryger den indenfor. Det kan nemlig sende det forkerte signal overfor dine kollegaer eller potentielle kunder. 

Lad være med at se det som om du bliver jaget udenfor med din e cigaret i hånden. Se det i stedet som en mulighed for at få lidt frisk luft.

Mindfulness

Der er kommet mere fokus på de mange positive ting som mindfulness kan føre med sig og langt de fleste af os har da også stiftet bekendtskab med begrebet før. Måske har du endda selv prøvet det af? 

Det kan være meget godt for din hjerne (og sindet hvis du tror på sådan et) at sætte sig med og lave lidt mindfulness i løbet af dagen. Det behøver ikke at tage mere end et par minutter, hvor du sidder i rolige omgivelser med dine øjne lukkede. 

Få minutters stilhed hvor du lægger mærke til din egen tankestrøm eller åndedræt kan være lige det du har brug for til at ‘nulstille’ din hjerne og give dig fornyet energi til at komme igennem resten af arbejdsdagen. 

Mindfulness

Det skal du ikke gøre under dine pauser

Det ville være uforsvarligt at lave en artikel som denne uden at nævne nogle af de ting du bør undgå at lave under dine pauser; 

  • Sidde på sociale medier
  • Tjekke emails
  • Stresse over alt det du skal nå at få lavet før fyraften
  • Have anstrengte samtaler med konen om hvem der skal hente børnene fra skole

Forsøg i så vid udstrækning at undgå st bruge din hjerne mere end højst nødvendigt, når du holder pause. Dine pauser skal først og fremmest give din hjerne ro, så du kan vende tilbage til jobbet med fornyet energi.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *