mad

Lav en hjemmeside for dit nabolag

pp12

En hjemmeside kan bruges til mange forskellige ting. Den kan bruges til at informere mennesker, til at fortælle dem hvad de skal købe og den kan bruges til at samle mennesker.

Har du nogensinde overvejet at lave en hjemmeside for dit nabolag? Læs med her for at finde ud af hvad i kunne bruge sådan en hjemmeside til og hvordan du ville skulle administrere den.

High, pic, 450

 

Nyheder omkring ændringer

Af og til sker der nogle nye ting i nabolaget, som alle egentlig burde blive informeret om. Byrådet har bestemt at der skal graves nye vandrør ned, parken rundt om hjørnet skal renoveres og der er kommet fartnedsænkninger på visse veje rundt omkring i nabolaget.

Normalt er svært at få sådan en information spredt ud til alle borgerne på én gang. Men det kan en hjemmeside for hele nabolaget gøre op for.

På den hjemmeside kan der dermed skrives al mulig information som vedrører alle beboere i området. På den måde kan alle hurtigt blive informeret på en gang ved at lave et simpelt lille oplæg på nettet.

Hjemmesiden kan også bruges til at annoncerer mindre politiske ting, såsom hjælp til babysitning, hundepasning, indkøb af madvarer og meget andet. Hjemmesiden kan altså blive til et forum, hvor borgere både kan blive informeret samtidig med, at de kan hjælpe hinanden.

Når man på den måde skaber et forum, hvor der er mulighed for at give en håndsrækning her og der, så bliver nabolaget også en del rarere at opholde sig i.

Komsammener med naboerne

Udover ren information så kan hjemmesiden altså også bruges til at lave forskellige komsammener og aktiviteter med ens naboer.

maling

Alt for ofte kender vi slet ikke de mennesker, som vi deler hæk med. Men det kan en hjemmeside for nabolaget også gøre op med.

Hvis du selv har en god ide til en sjov aktivitet, som du vil inviterer dine naboer til, så skriv da et oplæg derinde. Det kan eventuelt være at du gerne vil holde grillaften og du tilbyder din have som samlested. Hvis alle tager noget mad med selv, så kan det hurtigt blive en rigtig hyggelig sommeraften.

Det praktiske

Der er selvfølgelig nogle rent praktiske ting man skal hev styr på, hvis man gerne vil lave en hjemmeside. Det er for eksempel en god ide, at man ved lidt om hvad DNS er for noget.

Derudover er det vigtigt at gøre klart, hvem det er der skal kunne administrere siden. Det vil sige hvem der kan foretage ændringer og opslå nyheder derinde.

Hjemmesiden ville skulle køre på ren frivillig basis og det kan hurtigt blive til en del arbejde. Så slå dig eventuelt sammen med nogle andre i nabolaget, så er interesserede i at lave hjemmesiden. På den måde deler i arbejdsbyrden.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *