mønter

Hvem tager kviklån og hvornår giver det mening?

pp12

Du har garanteret hørt om kviklånet. Et online lån, der modsat banklånet kan søges hjemmefra. Men hvordan er det nu lige, det fungerer? Og hvem er det egentlig, der søger denne slags lån. For selvom det er blevet ganske populært gennem de seneste par år, er det ikke alle, der kender til det.

kvinde på bærbar

Det er stadig især unge mennesker, der søger kviklån

En stor del af dem, der søger kviklån, er stadig unge mennesker. Også selvom flere lidt ældre generationer ligeledes er kommet på banen. Find et kviklån og betal senere. Når unge mennesker lige skal låne penge til noget, er det ofte ikke noget, der er vildt dyrt. Det er det oftere, når ældre kommer på banen. Selvom man nogle steder kan låne op til en halv million kroner via et kviklån, er det de færreste, der vælger dette. Mange bruger kviklånet, fordi det går hurtigt. Så mangler du lige lidt penge sidst på måneden, er det ofte ganske belejligt. 

Noget, du bør huske, når det kommer til kviklån, er at renten er højere end i banken. Dette skyldes blandt andet, at man ikke stiller nogen former for sikkerhed. Udlåneren tager altså en større risiko, og derved kræves der en højere rente. Samtidig slipper du dog for turen i banken, hvor du skal redegøre for, hvad du vil bruge pengene til. Når du låner online, er det sådan set lige meget, om pengene går til en ny barnevogn eller et nyt tv. Bare du får betalt pengene tilbage i tide.

sparegris

Hvornår giver det mening at tage et kviklån?

Dette kan være svært at svare på, da det jo er op til den enkelte. Men ofte ser man, at folk tager et kviklån, når de lige mangler et par tusinde kroner. Dette kunne meget vel være til noget akut, som for eksempel en bilreparation, en ny skole bærbar eller lignende. Altså ofte ting, man virkelig har brug for.

Dog er der naturligvis også dem, der låner penge, fordi de lige har set noget, de ikke kan undvære. Selvom dette måske ikke altid er det smarteste, er det jo op til en selv. Bare du altid tænker over, om du virkelig har brug for lånet. For hvis du ikke har, er det lidt ærgerligt. Renterne koster trods alt lidt, og dem er der jo ingen grund til at betale, kan du undgå det. Samtidig er det de færreste, der går igennem livet uden at tage nogle lån.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *