arbejde hjemme

Sådan koncentrerer du dig, når du arbejder derhjemme

pp12

I disse det er der flere af os som arbejder hjemme, end vi hidtil har gjort før. Mange af os har ikke så meget erfaring med at gøre det og kan opleve store problemer med for eksempel at holde koncentrationen, når vi arbejder.

Læs mad her og få nogle gode tips til hvordan du koncentrerer bedre og kan få lavet dit arbejde derhjemme.

Kvinde der arbejder

Hav produktive pauser 

Pauser er noget lumsk ting. De er meget nødvendige at have i løbet af sin arbejdsdag, så man ikke ender med at presse sig selv alt for meget og køre træt langt før slutningen af sin arbejdsdag. Men en enkelt lille pause kan også meget hurtigt gå hen og blive meget længere, end man først havde besluttet sig for at den skulle vare.

Det handler om at finde frem til den rette balance og holde produktive pauser. Og når du arbejder derhjemme, så er det faktisk meget nemmere at holde produktive pauser, end hvis du befandt dig på arbejdspladsen.

Derhjemme kan du nemlig hurtigt lige søge efter nogle husmoder tricks og få fjernet den irriterende plet, som der har sat sig på din hvide bluse. Eller måske du lige kan gøre lidt rent ude i køkkenet, imens du giver din hjerne en mindre pause fra arbejdet?

Sørg dog for ikke at glide over i den anden grøft og bruge for lang tid på disse pauser. Beslut dig før du går i gang præcis hvor lang tid din pause skal vare.

Sørg for ikke at have distraktioner i nærheden 

Et af de største problemer ved at arbejde derhjemme er, at der konstant kan være distraktioner omkring en. Det kan for eksempel være, at du har en hund, som tigger om opmærksomhed. Eller måske vil dine unger gerne i kontakt med dig og forstår ikke helt, at du arbejder lige nu?

Hvis du har en partner, som også er hjemme i hverdagen ligesom du, så kan du eventuel snakke med dem om, at du lige holder ungerne og hunden beskæftiget, imens du arbejder. 

Alternativt kan du også sætte sine børn i gang med at lave noget bestemt som for eksempel deres lektier. Ved hjælp fra lidt elektronik kan du hurtigt have en mobil eller tablet foran dem, så du både kan holde øje med hvordan imens du arbejder – og så de altid kan række ud efter dig, hvis de har brug for hjælp til den opgave du har stillet dem.

Arbejdsområde og bord

Ryd op i arbejdsområdet 

Det er de færreste af os der kan koncentrere os om vores arbejde, hvis vi arbejder i et rodet område. Det er både svært at finde vores ting, når vi har brug for dem. Men det er også meget distraherende at have sådan et rod omkring en.

Prøv derfor lige at starte din arbejdsdag ud med at gøre lidt rent omkring dit arbejdsområde derhjemme. Det behøver ikke at tage mere end nogle få minutter – men det er nogle minutter der er godt givet ud, hvis du kan arbejde mere effektivt ved at investere dem på forhånd.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *