tøj på bøjler

Klæder skaber folk: Sådan skal du klæde dig på arbejdspladsen

pp12

I Danmark har vi en ret løs holdning til arbejdsuniformen, og på mange arbejdspladser er der ikke en stram dresscode. Der ligger dog alligevel en forventning om, at man tager sit arbejde alvorligt og derfor også klæder sig efter branchen og de normer, der er indenfor denne. Derudover skaber klæder folk, og du kan bruge din beklædning som et aktivt redskab i dit arbejde.

frisure

Sørg for at dit tøj følger retningslinjerne

Først og fremmest skal du have tjekket op på, hvad dresscoden er på din arbejdsplads eller i din branche. Forventer de, at du møder ind i skjorte og slips, så skal du selvfølgelig det. Ofte er det tydeligt allerede på virksomhedens hjemmeside, til jobsamtalen og på selve arbejdspladsen, hvad dine kollegaer bruger af arbejdsuniform.

Ofte er det usagt, hvad der forventes, men du kan altid spørge dine kollegaer, hvad der generelt bruges af beklædning på arbejdet. På den måde kommer du ikke til at stikke ud, fordi du har taget kasket og store sneakers på et sted, hvor alle render rundt i habit.

Hav et par arbejdssko, du ikke bruger andre steder

Dine sko skal selvfølgelig se pæne og rene ud. Og så skal de passe til dit tøj. Afhængigt af din arbejdsplads, vil det være forskelligt, om der er plads til afslappede sneakers. Men tommelfingerreglen er, at dine sko selvfølgelig skal passe til resten af looket. Det er en god ide, at du ikke bruger dine arbejdssko andre steder, så de holdes pæne og rene til formålet.

Bruger du som mand et brunt bælte, så skal dine sko gerne matche. Det ser i hvert fald bedst ud, hvis du holder dig til én farve.

Få tjek på frisuren

Når der er styr på din arbejdsuniform, så er det en god ide, at resten spiller sammen. Derfor bør du også få tjek på håret, så det ikke ser sjusket ud. Det er op til dig, om det skal være langt, kort, farvet, krøllet eller noget derimellem, men sørg for at det er rent og sidder ordentligt.

På nogle arbejdspladser vil det ikke være passende med skrigfarvet hår eller andre mere iøjnefaldende styles. Du kan altid forhøre dig, om det er passende, før du dukker op med en grøn hanekam.

Hvis du skal bruge en lokal frisør, finder du let en via Frisøroversigt.dk. De har samlet lokale frisører over hele Danmark, så du altid kan finde en, når du skal have studset spidserne eller have ordnet toppen.

mand i jakkesæt

Brug din beklædning som et redskab på arbejde

Din fremtoning og valg i beklædning, sko og frisure giver andre mennesker et lynhurtigt indtryk af dig. Hvis du fremstår tjekket, så vil man automatisk også forvente, at du har styr på dit.
Du kan derfor bruge din beklædning som en del af din værktøjskasse, når du bevæger dig rundt på arbejdsmarkedet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *