Hvordan vælger man det rigtige maleri til hjemmet?

Hvordan vælger man det rigtige maleri til hjemmet?

pp12

En af hemmelighederne bag et smukt og veldesignet hjem, hvad enten man bor i et større hus eller blot en lille studie lejlighed, er minimalisme. Man bør ikke blot fylde rummene med hvad som helst: Der er brug for stil, kunst og velovervejede valg – først da er man i stand til at forvandle et kedeligt eller kaotisk hjem, til et æstetisk værested, der ikke blot er pænt, men også giver er med til at give dit hjem lidt “art soul”.

En af de letteste måder at introducerer kunst og æstetik til ethvert rum, er ved at hænge malerier på væggene i forskellige sorter.

Når det drejer sig om at vælge de rette malerier til hjemmet, er der mange forskellige faktorer der spiller en vigtig rolle, såsom farvevalg, flow, type og ikke mindst personlig smag.

Hvor finder man de perfekte malerier?

I gamle dage kunne det være en umådelig udfordring at finde de helt rigtige malerier til sit hjem – ikke alene var der ikke ret mange kunstnere, da det var betydeligt sværere at få råd til de nødvendige redskaber man behøver for at kunne skabe malerier, men man måtte også nøjes med malerier der stammede fra eget nærområde. Malerier var udover dette også ofte ganske dyre, og derfor ikke just hvermandseje.

I dag er det heldigvis blevet noget lettere at købe malerier til en god pris, både i fysisk form og online på sider såsom www.mynewart.dk, og udvalget er dermed blevet langt større. Samtidig er det også muligt at kunne købe malerier mens man befinder sig i hjemmet, og derved gøres processen lettere, i det man kan sidde med sin mobil, tablet eller computer og vurderer hvorledes et maleri ville pryde væggen eller ej, før man køber.

Maleriets farver og stil

Når man skal vælge malerier til hjemmet er især farven en af de vigtigere detaljer, som mange førstegangskøbere ofte glemmer når de falder for et bestemt maleri, som de derefter føler de er nødt til at have med hjem og hænge i stuen. Et maleri, hvor smukt det end er, skal passe til sine omgivelser.

Mennesker følers sig bedst tilpas i et rumligt miljø der er i harmoni: Dette betyder at der i et rum bør være ligheder mellem de forskellige farver i omgivelser, deriblandt eventuelle malerier og plakater på væggene.

Enhver person der har tilbragt et par nætter på et billigt “bed and breakfast” hvor ejeren har besluttet at grønne gardiner med gule striber og et lilla gulvtæppe ser “nuttet” ud, og derfor har brugt dette unikke design i samtlige gæsteværelser, vil selv have erfaret hvorledes et værelse med kaotisk farvevalg ikke er et rart sted at opholde sig, for ikke at tale om plakaterne på væggen.

Når farverne i et rum ikke længere flyder sammen i en større helhed, opstår der hos langt de fleste mennesker en fornemmelse af indre uro. Dette er måske ikke så vigtigt hvis den kunst der bringes ind i hjemmet er små statuetter eller andet tingel-tangel, der blot skal sættes på en hylde, men et maleri bliver hurtigt et fokuspunkt i langt de fleste rum, blandt andet fordi de er i øjenhøjde. Et maleri i farver der primært spænder henover det røde farve-spektrum, vil derfor aldrig tage sig godt ud på en væg, hvis væggens farver modarbejder maleriets.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *