regnskab

Hvordan finder man et godt regnskabsprogram?

pp12

At finde det perfekte regnskabsprogram kan virke som en umulig opgave – specielt når der er så mange forskellige på markedet, og de alle kan det samme og alligevel ikke, på samme tid. I Danmark er der mere end 15 anerkendte regnskabsprogrammer, og de har hver især deres fordele og ulemper. Dog er der nogle regnskabsprogrammer, der alt andet lige er i toppen.

Næsten uanset hvad du vælger, så vil du ende med et godt regnskabsprogram, men ikke nødvendigvis det bedste. Det bedste regnskabsprogram kan ej defineres, da det kommer an på hvilke forventninger og krav du har til det. Så hvis du er ude på at finde et godt regnskabsprogram, der passer til netop dig, så læs med videre.

Når man i Danmark snakker om regnskabsprogrammer, kommer de fleste iværksættere til at tænke på enten Billy eller Dinero. Begge programmer kommer i en gratis og en betalt udgave. Begge gratis-udgaver kan bruges til du beslutter dig for at opgradere til en betalt version, hvis du er ude efter de ekstra features.

Udforsk de gratis versioner

Både Billy og Dinero har gratis udgaver, hvis du kun har basale behov ift. din virksomhed eller dit regnskab. Dette udbydes selvfølgelig med henblik på at få dig som kunde, når din virksomhed i samarbejde med dit regnskabsprogram har vokset sig større, og du måske får behov for ekstra muligheder i dit regnskabsprogram.

Begge gratis-udgaver kan bruges til evig tid, og der er intet krav om, at du binder dig efter en given prøveperiode, eller at du skal indtaste dine kortoplysninger. Holdene bag Billy og Dinero tror hver især så meget på deres eget produkt, at de ikke har behov for at bondefange dig på den måde.

Ønsker du ikke at bruge kostbar tid på at finde det program, der er bedst til de fleste, kan du med fordel læse online anmeldelser, og se, hvad der bliver fremhævet ved produkterne.

Overvej om du har behov for den betalte version

Langt de fleste mindre virksomheder vil ikke få brug for den betalte version – i hvert fald ikke som en nødvendighed. Programmerne bliver en smule mere brugervenlige at benytte, f.eks. i form af integrationer, men dette er også en nice-to-have. Har du eksempelvis brug for at lave EAN-fakturering, vil pengene være godt givet ud, da du ellers skal køre EAN-fakturering separat fra dit regnskabsprogram, da det ikke er en mulighed i nogen af gratis-udgaverne. Når din virksomhed en dag er af en vis størrelse, og du begynder at bruge flere og flere eksterne programmer, kan det være en god idé at opgradere til den betalte udgave, da begge betalte udgaver giver mulighed for at integrere eksterne programmer. Dermed kan du altså have det hele samlet i ét program. Herudover er bl.a. også tilbudsgivning en mulighed i begge, betalte udgaver.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *