Smartphone

Hvad er en smartphone?

pp12

Smartphones er ikke længere bare en trend – de er kommet for at blive. Da Apples iPhone i 2011 havde solgt over 100 millioner enheder var dette klart. Disse nye former for telefoner har taget verdenen med storm og er nu en af de mange ting, som designere af både tøj, køleskabe og selv høretelefoner skal tage stilling til. Vi bruger dem utroligt meget i vores hverdag. Men hvad er smartphones lige, og hvad separerer dem fra tidligere mobiltelefoner?

Smartphone

Touch skærm er standard for smartphones

Det er i dag blevet helt standard for smartphones, uanset producent, ikke at give dem et tastatur med knapper. Dette er du måske vant til. I stedet har de en ”touch skærm”. Dette betyder, at hele telefonen er én stor skærm, som du kan trykke på. Det var ikke altid standard, men i dag er det svært at komme udenom!

Når du ser noget på skærmen, som du gerne vil hen til, eksempelvis på et ikon, så er det altså meget simpelt. Du skal bare trykke på ikonet med fingeren og voila! Dette er en stor udvikling fra traditionelle mobiltelefoner, som havde tastaturer. Dette gør også, at mange af de andre funktioner fundet i smartphones lettere kan bruges.

Forbindelse til internettet og hele verdenen

Smartphones er også kendt for at have en internetforbindelse. Dette betyder altså, at du kan komme på hjemmesider og få information fra hele verdenen. Tidligere telefoner havde kun deres forbindelse til telefonmasterne og så måske Bluetooth, hvilket begrænser mulighederne drastisk.

I stedet kan du med internettet komme ind på hjemmesiderne, som mange brugere af computere går ind på. Det gør også, at du kan blive forbundet med hele verdenen og ikke skal bekymre dig om skyhøje priser, fordi du vil snakke med en fra et andet land.

”Apps” er helt centrale

Apps er noget af det fundamentale for smartphones. I teorien er det små computerprogrammer, som du kan køre på din telefon. De kan bruges til spil, til at tage billeder med eller til at styre belysningen i dit hjem med!

Applikationer, som de oprindeligt hedder, er smarte, fordi de drastisk udvider funktionaliteten af din telefon. Og du får kun fat i dem, hvis du har internet, så de kan hentes. På denne måde er det tydeligt at se, hvorfor smartphones også kaldes for små computere

Muligheden for samspil med andre enheder

Til sidst kan smartphones også arbejde sammen med andre enheder. Traditionelt set kunne telefoner kunne snakke sammen med andre telefoner. Virkeligheden er dog en anden i dag.

Mange bruger for eksempel e-mail tjenesten fra deres computer på deres telefon. Det betyder altså, at du kan se den post du får, selv hvis du ikke er ved din computer. I dag kan du også købe højttalere, som kan styres af en smartphone, og nogle kaffemaskiner starter og slukker endda fra det andet rum – så længe du har en smartphone.

Disse telefoner har altså drevet teknologisk innovation til det yderste. Hvem ved, hvad der bliver det næste?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *