Har du styr på finanseringen af dit hundekøb?

pp12

Har du besluttet dig for at du skal til at have hund derhjemme? Så er der en del ting, som du bør overveje i forhold til finansieringen af dit hundekøb. Det kan nemlig hurtig blive en dyr omgang, når der flytter en hund ind i hjemmet.

I denne artikel tager vi dig igennem nogle af de vigtigste punkter i forhold til finansieringen af dit hundekøb.

Læg et budget over alle udgifterne

Ved du hvilken hund du gerne vil købe? Selve købet af hunden kan sagtens koste helt op til 10.000 kroner, og dette er foruden stamtavle, vacciner og alle andre hunderelaterede udgifter. Du skal også overveje at der løbende kommer udgifter til dyrelægen, som godt kan koste dig dyrt.

Derudover skal hunden naturligvis have halsbånd, snor, legetøj og eventuelt hundetræning de første år. Det er estimeret at du cirka vil bruge 100.000 kroner på en hund gennem hele dens liv. Det kommer naturligvis an på hundens race og levetid.

Vælg den rigtige hunderace

Alle hunde er forskellige og har forskellige behov. Den hund du vælger, som skal flytte hjem til dig, skal være en som passer til din livsstil, behov og budget. På https://malteserhund.dk/ kan du for eksempel læse om den nemme og lydige malteserrace, som er en fantastisk god familiehund. Denne hund er også nem at træne, god til at være alene og har et roligt temperament.

Hunderacen har altså meget at sige om, hvor meget energi, tid og penge du skal lægge i dit nye kæledyr. Det er altså en god ide at undersøge hunderacens behov og overveje, hvilke udgifter der knytter sig til netop denne hund.

Læg penge på hundekontoen

Når budgettet er lagt, så kan du begynde at sætte penge til side, indtil du har et økonomisk overskud til dit hundekøb. Du bør altid have lidt ekstra penge på hundekontoen, for der kan hurtig komme store regninger fra dyrelægen, som man måske ikke lige havde regnet med.

Man siger at 1/4 af de store hundeudgifter ligger det første år af hundens liv. Derfor er det en god ide at lægge penge til side på hundekontoen hver måned.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *