frustration

Har du rod i økonomien?

pp12

Hvad end du driver din egen virksomhed, er arbejdsløs eller lønmodtager, så har de fleste prøvet at rende ind i økonomiske problemer. Det kan være selvforskyldt, men ofte skyldes det uforudsete omstændigheder eller problemer i andre aspekter af privatlivet, som giver sig udslag i økonomisk henseende. Det gør ondt at have rod i økonomien, og det er voldsomt stressende. Det kræver både overskud, tålmodighed og tunge beslutninger at vende den dårlige cirkel – men det er muligt.

opsparing

Skær alt overflødigt fra

For at få en velfungerende økonomi i en periode, hvor din økonomiske formåen kan findes på et meget lille sted, kræver det, at du skruer og strammer alle de steder, der kan og må betragtes som overflødige. Det kræver også, at du går ind og ser meget nøje på, hvilke steder der kan være muligheder for at spare. Selv små beløb tæller i det store regnskab, når økonomien er stram.

Se således først og fremmest på dit hjem – kan du bo billigere og stadig have plads til familien? Behøver I bo midt i byen? Skal I have den dyreste sofa, eller kan dén fra et billigere varehus fungere for nu? 

Derefter skal I se på løbende posteringer, som eventuelt kan undværes, eller som kan skæres ned til et mindre beløb. Hvis I for eksempel benytter jer af flere forskellige streamingtjenester, så vælg én og opsig resten. Gennemgå jeres forsikringer, a-kasse og fagforening og undersøg, om der findes billigere alternativer. Skip fitnessabonnementet og prioriter løbeture og hjemmetræning i en periode.

Sæt et stramt madbudget og hold det – dog uden at gå på kompromis med ernæring og sundhed.

Accepter at det er hårdt i en periode

De færreste tunge økonomiske perioder varer for evigt, og det skal du huske at minde dig selv om, når det bliver for hårdt og trist. Det ér bestemt surt ikke at kunne komme ud at spise med venner og veninder i ny og næ, men det behøver ikke være for altid, og du vil helt sikkert komme tilbage på sporet igen. 

Det handler om at acceptere tingenes tilstand i den periode, hvor de foregår og så huske sig selv på, at de bedre tider venter forude. Når I holder fødselsdage og jubilæer kan du eventuelt overveje at ønske noget selvforkælelse i stedet for noget praktisk. Selvom en ny vinterjakke vil lune, så vil en massage kunne gøre underværker for dit velbefindende. Og dét er alle pengene værd for gavegiver.

betaling

Er du registreret i RKI?

Det er ofte et hårdt slag, når man bliver registreret i RKI, og det betyder ofte, at du heller ikke kan låne flere penge, før den anden gæld er betalt. Lån penge trods RKI hos visse låneselskaber men fokuser først og fremmest på at komme oven vande økonomisk igen. At låne flere penge bør altid være en nødløsning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *