Investering_renters_rente

Forskellene i investeringer

pp12

Det der gør det til en ekstra god ide at investerer er renters rente. Det kan rent faktisk være en rigtig god forretning. Renternes rente har en stor betydning for hvad du får ud i den sidste ende. Det behøver slet ikke være så indviklet at sætte sig ind i.

Renternes udvikling gennem tiden

For at få noget ud af renters rente skal du være tålmodig. Det kræver at du lader pengene blive i den investering du har foretaget dig. På den måde opbygges der renter. Lad os sige at du har investeret 100.000 med en rente på 5%. Der vil efter det første år så være 5.000 i renter. De renter bliver lagt oven i beløbet du startede med.

På den måde har du så 105.000. De 105.000 vil være det beløb du næste gang får renter af. Derfor vil du på andet år have 110.250. Tredje år vil du have 115.762,5. Du kan her se at renterne ikke vil være det samme beløb hvert år, da du også vil få renter af de renter du allerede har fået. Derfor vil det være en eksponentiel stigning i dit udbytte.

Hvis du så venter i 20 år, vil beløbet på oprindeligt 100.000 være steget til 265.329,77. Det vil sige at du har fået øget din værdi med ca. 165.330. De vigtigste faktorer i dette regnskab er altså tid, afkast, og beløbet på den oprindelige investering.

Investering_renters_rente

Du skal som minimum have mulighed for at lade pengene stå i ca. 10 år for at det skal have en mærkbar effekt. Afkastet er afhængig af renten og omkostningerne der er.

Det er derfor vigtigt, at du husker at tænke på omkostningerne. Derfor er det som regel ikke fordelagtigt med en rente på 1% da du kan være ude for at dine omkostninger er så store at det vil få en negativ effekt. Det beløb du sætter ind fra starten, er det beløb der vil løbe flest renter på. Derfor vil det have den største effekt og det du sætter, ind løbende vil have en mindre betydning.

Investering frem for opsparing

Ved en investering vil renten typisk være meget højere end den formegentlig er på din bankkonto. På nogle investeringer er renten f.eks. 8% om året. Jo højere renten er jo mere effekt, vil renters rente også have.

Hvis du ser på dit forbrug og i stedet for kan lægge 10.000 kr. til investering vil du på bare 10 år have 160.000 kr. Du skal huske på at det ofte hænger sådan sammen at jo højere renten er på investeringen, jo større er risikoen også.

Det er en investering ikke et mirakel

Hvis du tænker dig godt om vil du gå en meget lys fremtid i møde. Med en god investering er det dine penge der tjener penge.  Hvis du har en gæld med en høj rente, er det altid en fordel at afbetale den som det første.

Tænk over dine langsigtede planer. Pengene kommer ikke fra dag til dag. Selv for folk der er i 40’erne eller 50’erne kan det være en mulighed at tænke 30 år frem. Ofte er det jo netop i den alder du har penge du kan lægge til side.

Investering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *