lån

Derfor er det en god ide at melde sig ind i en a-kasse

pp12

Har du også altid været lidt forvirret over, hvad en a-kasse egentlig er? Det er nemlig et ord, man hører ofte, men måske ved du faktisk ikke, hvad det egentlig betyder at være medlem af en a-kasse. Hvis du gerne vil sikre dig en stabil økonomi i fremtiden, kan det faktisk være en rigtig god ide at melde sig ind i en a-kasse. Læs mere her om de mange gode grunde til at melde sig ind i en a-kasse.

 

Hvad er en a-kasse?

 

Ordet a-kasse kommer af ”arbejdsløshedskasse” og er lige præcis en slags kasse, der udbetaler dagpenge til dig, hvis du bliver arbejdsløs. Det gode ved at melde dig ind i en a-kasse er, at du, i så fald at du mister dit arbejde, er forsikret mod at ende på kontanthjælp. A-kassen udbetaler hermed dagpenge til dig, hvis du mister dit arbejde. Forskellen på en a-kasse og på et almindeligt forsikringsselskab er, at a-kasserne ikke tjener penge på at forsikre dets medlemmer. A-kasserne står derimod kun for at håndtere de penge, som medlemmer betaler ind i kontingent samt den støtte, der gives fra staten. Det er gennem det arbejdsmarkedsbidrag, som vi alle betaler, at der gives statsstøtte til a-kasser. Hvis du vil vide mere om, hvordan a kassen fungerer, kan du læse mere her.

forbrug

Hvad skal jeg gøre for at blive medlem af en a-kasse?

 

Når du nu forstår, hvad en a-kasse er, vil du muligvis overveje, om du skal melde dig ind i en a-kasse. For at kunne modtage dagpenge, hvis du mister dit arbejde, skal du dog følge nogle regler fra a-kasserne. Hovedsagligt skal du have været medlem af a-kassen og betalt fast månedligt kontingent i et år, før du kan modtage dagpenge. Herudover kræves det, at du har haft et arbejde i minimum 52 uger indenfor de sidste tre år. Du skal også stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være aktivt jobsøgende for at opfylde de lovpligtige krav for at modtage dagpenge. Det vigtige er derfor, at du melder dig ind i en a-kasse i god tid. Det hjælper ikke så meget at melde sig ind i en a-kasse, når du har mistet dit job, da du så ikke kan modtage dagpenge. Meld dig i stedet ind hos en a-kasse, selvom du har fast job eller er studerende. Så er du nemlig dækket ind, hvis du i fremtiden mister dit arbejde og hermed undgår at komme på kontanthjælp.

penge

 

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

 

Det kan være lidt af et mysterium at vælge, hvilken a-kasse man skal melde sig ind i. Det vigtigste ved valg af a-kasse er, at du finder ud af, hvilke krav du har til a-kassen. Lige meget hvad, skal du nok få dine dagpenge i tilfælde af, at du mister dit arbejde, uanset hvilken a-kasse du vælger. Det handler derfor blot om, hvilken a-kasse der passer bedst til dine behov. Herudover kan det betale sig at undersøge, hvordan de forskellige a-kasser er vurderet af deres medlemmer. Hvis du gør dette, er der nemlig større sandsynlighed for, at du finder dig en god a-kasse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *