familie

Undgå at skulle prioritere mellem karriere og familieliv

pp12

Det kan være et hektisk liv med job, karriere, børn og familie. Der er mange ender der skal mødes og mangle vælger løbende at kaste håndklædet i ringen, fordi de ikke føler at der er tid nok til det hele. Den gode nyhed er dog at det ikke behøver være en mulighed at opgive enten karriere eller familieliv. Der kan være plads og tid til begge dele, så længe der prioriteres rigtigt. Der kan ikke skabes mere end 24 timer i døgnet, men du kan indarbejde rutiner og hjælpeforanstaltninger der gør hverdagslivet lettere og som er med til at give dig mere tid med familien, uden at skære ned på arbejdet og karrieren.

mor-barn

De små prioriteringer i hverdagen

Når det kommer til at skulle finde mere tid i hverdagen, er det ofte de små ting du skal fokusere på for at få mere tid og overskud. De små ting som fx madlavning og rengøring kan forenkles og gøres mere simple. Hvis man fx tager madlavning, er der i dag dagligvarebutikker der tilbyder udkørsel med varer direkte til din hoveddør, så du ikke behøver bruge tid på at handle. Ligeledes kan du bestille måltidskasser og lignende, der gør at du ikke engang skal bruge tid på at planlægge aftenens menu. Det kan også være at du vil have mere tid til at grille i hverdagen med familien henover sommeren, men finder det for omfattende og tidskrævende at skulle tænde op i grillen og vente på at den er klar. I denne sammenhæng kan du i stedet investere i en gasgrill og have grillen klar på få minutter. I forhold til rengøring er det let at bestille rengøringshjælp fx 1-2 gange om ugen, så du aldrig selv skal stå for denne del. Du kan til haven tilmed få en selvkørende græsslåmaskine og der er ikke grænser for hvor du kan optimere. Når alt kommer til alt handler det om at finde mere tid i hverdagen til din familie og dit arbejde, så du ikke føler du går på kompromis nogen steder. Derfor er prioritering vigtig.

kvinde

Gør op med dig selv hvor du mest har brug for hjælp

Det er vigtigt at gøre op med dig selv, hvor du har brug for hjælp samt hvor meget der skal til før kabalen går op. Alt handler om prioriteringer. Hvis du rigtig godt kan lide selv at gøre rent, er det måske ikke denne del der skal outsources, men et andet sted hvor det skaber mere værdi. Du må vælge hvad der giver dig mere tid og hvad du med fordel kan give fra dig.

Foruden de daglige pligter i hjemmet, kan der måske også prioriteres på jobbet, uden at det er skadende for din karriere. Det er på mange arbejdspladser i dag meget moderne at tale om ”work-life-balance”, der handler om, at der skal være en balance mellem arbejde og privatliv. Det kan fx være at du har mulighed for flextid, at du kan arbejde hjemmefra nogen dage eller noget helt tredje. Balancen handler også meget af din familiesammensætning og bør derfor overvejes og skræddersyet med respekt for netop din situation. Mange arbejdspladser er meget interesseret i at imødekomme medarbejdernes behov for at beholde dem og for at sikre at de yder deres optimale, når der er på arbejde. Medarbejdere er typisk gladest, når de også fungerer godt på hjemmefronten.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *