Fyret? Bliv medlem af den billigste a-kasse

Bliv medlem af den billigste a-kasse

pp12

A-kasse er din arbejdsløshedsforsikring. Det er ikke et valg du skal tage for sjov men fordi det er nødvendigt. Du skal melde dig ind i en a-kasse, hvis du ikke vil af med al din formue, før du kan få penge, når du en dag bliver arbejdsløst. Det er således nemlig, at du skal af med al din formue – sælge din bil, bruge al din opsparing og måske endda tage ekstra lån, hvis du har et hus, før du overhovedet kan få kontanthjælp. Men en a-kasse er ligeglad med din formue, hvis du har været medlem under arbejde, så betaler de gerne i en periode når du er arbejdsløst – mens du søger nyt job.

Lad vær med at tænke at du aldrig bliver arbejdsløst, man ved det aldrig. Der kan være mange grunde til at man bliver arbejdsløst – du kan blive ramt af sygdom, din arbejdsplads kan blive ramt af kommunale besparelser eller du kan være nødt til at flytte. Der er mange ting du ikke kan styre i din hverdag og på din arbejdsplads. Derfor er det bedste at få sikret dig økonomisk, så du kommer ud af den hårde økonomiske periode med mindst omkostninger som muligt. Derfor bør du være medlem af en a-kasse.

Forskel fra a-kasse til a-kasse

Der er forskel fra a-kasse til a-kasse. Der er fire hovedgrupper af a-kasser. Nogle er specifikke til særlige faggrupper og andre er tværfaglige. De tværfaglige kan være en fordel, da de har et større kendskab til forskellige arbejdsmiljøer og de tilbyder flere kurser m.m.

En a-kasse er ikke gratis. De fleste kræver et månedsligt kontingent – hvilket varierer fra a-kasse til a-kasse. Du kan tjekke billig-akasse.dk og finde den der passer bedst til dig. Husk a-kasse er din økonomiske sikring under arbejdsløsheden. Den er lidt højere end kontanthjælpen, derfor vil det være lettere at få det hele til at løbe rundt under arbejdsløsheden. De fleste a-kasser tilbyder også coaching til jobsøgninger m.m. så du under arbejdsløsheden ikke mister modet og hele tiden er frisk og har modet til at søge nye udfordringer.

Ikke alle, men nogle a-kasser gør det gratis at være medlem, hvis du er studerende. Det er en kæmpe fordel, alle studerende bør benytte sig af. Således vil den studerende være økonomisk sikret i tilfælde af at jobbet ikke står klar efter endt uddannelse. Det er de færreste, der har jobbet klar efter endt uddannelse. Særligt kan det være svært for humanisterne at finde et job, der er høj konkurrence og der er mange af dem. Men ligegyldigt hvad du studerer, så har du også brug for en a-kasse.

Uanset om du er i job nu eller studerende – så meld dig en i en a-kasse og sikre dig økonomisk. Husk du ved aldrig, hvornår uheldet skulle være ude, du ved aldrig hvornår du bliver sparet væk. Det bedste og det eneste du kan gøre, er at sikre dig og din familie økonomisk – meld dig ind i en a-kasse. Find den billigste a-kasse, der passer dig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *