Kontor

Gør arbejdsdagen nemmere for hele virksomheden

pp12

Hvad skal fokus være for jeres virksomhed? At gøre hvad I er god til og ikke at spilde tid på unødvendigheder. Det kunne være et rigtig godt bud.

For den spildtid, der går med at administrere løn. Eller den tid, der går med kommunikation eller marketing, kan I få andre til. Jeres mål for virksomheden må være at skabe vækst og at gøre det på baggrund af det, I er sat i verden for. 

Penge

En generel styring af lønadministrationen

Vi har allerede snuset lidt til problematikken. Lønadministration kan være en pine, der ikke lige går væk af sig selv. Hvorfor så bruge tid på det, hvorfor ikke udlicitere arbejdet. 

Lønadministration kan fikses af andre end toppen af virksomheden. I kan få nogle til det, der gør det hurtigere og dermed få mere tid til jeres kerneopgaver – til det, der skaber vækst.

Det er en af mange ting, I som virksomhed kan slippe for. Det kræver, at I tør udlicitere noget arbejde, uden at bruge tiden på at være bange for, om det nu bliver gjort ordentligt.

Der er kvalificerede folk, som tager sig af den slags ting, og I behøver ikke lede særlig længe. De er lige foran snuden på jer, hvis du f.eks. klikker ind på linket.

Det samme kan sige om marketingsopgaver, om tekstforfatning. I har højst sandsynligt også ansat rengøringspersonale, det spilder I vel ikke tid på selv.

De små ting hjælper alles hverdag

Men det er også de små ting, der kan give ro og plads til fordybelse på jobbet. Det kunne være en Magisso beholder. Når rengøringspersonalet ikke møder i weekenden, eller hvis de har andet at tage sig til end at sætte en opvaskemaskine i gang. 

Så hjælper det gevaldigt, at det hele er til at finde, så du kan komme hurtigt videre og tilbage til det, der virkelig batter. 

Sådan er der små ting over det hele på kontoret eller i produktionen, der kan optimeres. Det kan også være en afdeling, der står et forkert sted, som aldrig er blevet flyttet. 

Det kan være bedre skriveborde eller computere, der vil optimere jeres tid og arbejde. Eller det kan være små ting, som at have nogen til at stå for de små irriterende ting, som aldrig bliver gjort. Det kunne være at løbe efter kaffe, sætte gang i opvaskemaskinen eller lignende ærinder. 

Møde

Virksomheden er ét

Det er ikke kun toppen, der får noget ud af at få tid og rum til arbejde. Det er hele vejen ned. Det starter med dig, der slipper for at administrere løn. Det slutter i produktionen, der får tid til deres arbejde.

Hele virksomheden får noget ud af, at dit eget arbejde bliver optimeret eller uddelegeret. Så får du mere tid til dem – og omvendt. En virksomhed er ikke stærkere end det svageste led.

Og ofte er løsningen på et svagt led, at de skal inkluderes mere i virksomheden, have mere opmærksomhed oppefra. Det er sådan man driver en succesfuld virksomhed.

Ikke ved at gemme sig væk på et kontor og fumle rundt med arbejde, som andre kan tage sig af. Men ved at være aktiv del af virksomheden. Ved at vise og snakke med de ansatte. 

Sæt dig ind i problematikkerne på jobbet, de ansatte ved helt sikkert, hvor der kan skabes bedre vilkår og mere vækst. De ved, hvor det fungerer godt, og hvor der kan tages ved lære.

Så gør arbejdsdagen nemmere ved at få mere tid ved hånden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *