Fedt kontor

Sådan får du et bedre arbejdsmiljø

pp12

Hvad kan du som arbejdsgiver gøre for, at dine ansatte glæder sig til at komme på arbejde? Du vil nok aldrig kunne gøre det mere attraktivt end deres ferieplaner, medmindre der er problemer på hjemmefronten.

Men du kan faktisk gøre en hel del. Du kan være med til at lægge nogle retningslinjer, så I får et bedre arbejdsmiljø, får mere ud af arbejdstimerne og undgår uheldige situationer som voksenmobning. Og så handler det om at nyde de små ting sammen i virksomheden. 

Påskeæg

Hold den gode tone – også i pressede situationer

Vi har forsøgt på det helt fra de første klasser i folkeskolen. Og det har vi gjort, fordi det er så ufattelig vigtigt. 

At de ansatte har en ligefrem og god tone styrker jeres sammenhold og i sidste ende de produkter, I laver. Effektiviteten styrkes, hvis man ikke skal pakke sproget ind, men kan tale lige ud af posen.

Så længe lige ud af posen stadigvæk betyder at snakke ordentlig til hinanden. Hvis de ansatte kender til hinanden, og hvordan den anden arbejder bedst, vil de automatisk forsøge at tilpasse sig hinanden.

Og i det store hele bliver denne tone skabt ved at have retningslinjer for kommunikationen, ved at bruge de retningslinjer og ved at skabe rum for dialog.

Det kan være en fredagsbar, julefrokoster eller lignende arrangementer. Det styrker de ansattes forhold til hinanden. Det gør dem mere trygge ved hinanden og vil i sidste ende gøre dem mere fokuseret for at hjælpe hinanden.

Men husk nu at sørge for, at det hele ikke bare går op i snak. Der skal findes en hårfin balance.

De små glæder giver plusser på kontoen

Kageordninger og fødselsdage skal der selvfølgelig også være plads til, men det kan komme til at tage en masse tid. Så er der jul og påske, hvor stemningen også kan fjerne blikket fra arbejdet.

Derfor kan det være en virkelig god ide at lægge fødselsdage, og hvad der ellers måtte være, indenfor en tidsperiode på dagen. Sæt noget tid af til de ting, som de ansatte finder nødvendigt for at vedholde det gode arbejdsmiljø.

Når påsketiden eksempelvis nærmer sig, kan man sprede lidt ekstra glæde på kontoret ved at uddele firma påskegaver  det vil få medarbejderne til at føle sig værdsat og skabe god stemning.

Godt arbejdsmiljø

Det skal være rart at tage på arbejde

Hvis det er rart at tage på arbejde, vil det også være nemmere for dig som chef. Der er mindre klager, stress og sygemeldinger. Samtidig kan du kræve en højere standard af dine ansatte.

De ved, at de er der, fordi I skal have produceret noget. Så giv dem retningslinjer til at kunne holde den gode tone, giv dem plads til påskeæg og det der ligner. 

Men fasthold så en arbejdsdag, der kan være presset, og hvor der skal produceres. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *