Fly

Alt du skal vide om flyrejsen

pp12

Mange vælger at flyve på ferie, fordi det er en hurtig og komfortabel måde et rejse på. Ved man, hvad man skal forvente, er det også forholdsvis enkelt at flyve. Men det kan være en rigtig god idé at forberede sig lidt på forhånd, så man ved, hvad man skal forvente, og hvordan man skal reagere i forskellige situationer. 

Mand med kuffert

Danske lufthavne

Har du overblik over, hvilke lufthavne vi har i Danmark, og hvor du således kan lette og lande? Priserne på flybilletter kan sagtens variere fra lufthavn til lufthavn, og vil du gerne have en god pris, kan det således muligvis betale sig at rejse fra en anden lufthavn, end du måske umiddelbart forventer. Her er en liste over danske lufthavne:

  • Aalborg lufthavn
  • Aarhus lufthavn
  • Midtjylland lufthavn
  • Billund lufthavn
  • Sønderborg lufthavn
  • København lufthavn
  • Bornholm lufthavn

Nogle af disse lufthavne flyver kun indenrigs, mens du kan tage fly til hele verden fra andre – eksempelvis Aalborg, Billund eller Københavns lufthavn. Selvom en lufthavn ligger tæt på dig, er det ikke sikkert, at det er den pågældende lufthavn, der er mest økonomisk fordelagtig at flyve fra.

Hvis flyet bliver forsinket

Det sker desværre fra tid til andet, at fly bliver forsinket. Især i højsæsonerne for rejser er der risiko for at fly bliver forsinket. Det kan være til stor gene og give anledning til enten en dårlig start eller afslutning på en ellers god ferie. 

Skulle du være så uheldig at dit fly bliver forsinket, er det godt at kende dine rettigheder. Dem kan du læse her, hvor du også kan læse, hvordan du skal gebærde dig i forskellige scenarier, hvor et fly bliver forsinket. 

Hvad gør man eksempelvis, hvis ens fly er forsinket til dagen efter, og man er strandet i en lufthavn? Kan man få erstatning? Og hvad hvis flyet helt bliver aflyst? For at undgå stress og jag, hvis uheldet skulle være ude, er det en god idé allerede på forhånd at kende sine rettigheder.

Flyvindue

Bagageregler

Det er efterhånden svært at sige noget generelt om bagageregler, fordi de enkelte flyselskaber har meget forskellige regler, hvad netop dette angår. Det er dog muligt at give nogle generelle retningslinjer, som kan være gode at have i baghovedet, når man bestiller ferie og rejser.

  • Bagagepriser er sjældent regnet med i den umiddelbare billetpris. Vent derfor med at booke hotellet, til du har flybilletterne helt på plads.
  • Bagage er ikke automatisk inkluderet. Lidt i forlængelse af ovenstående, er det vigtigt at være bevidst om, at flyselskaberne som hovedregel er gået væk fra konceptet, hvor et stykke bagage automatisk følger med en flybillet. 
  • Læs flyselskabets bagagepolitik grundigt. Vær sikker på, at du ved, hvor meget bagage I som rejsende hver især må have, og hvor meget den enkelte kuffert må veje. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *