Baby stående på gulvtæppe

Et aktivitetstæppe sikrer din babys udvikling

pp12

Der er mange ting, man kan gøre, hvis man vil støtte sit barns udvikling. Hvis man har en baby, er der dog én ting, der især gør en forskel i de tidlige måneder af livet. Her vil vi nævne nogle af de mange fordele ved at anskaffe et aktivitetstæppe. Både de overordnede fordele uanset barnets alder, men vi vil også komme ind på, hvilke ting der især er vigtige for udviklingen i de forskellige perioder af livet, så du er rustet til at vælge den helt rigtige model. Hvis det virker uoverskueligt at vælge det rigtige og sikre den bedste pris, vil vi også hjælpe med det. Der er nemlig mange muligheder, men en oversigt kan gøre det nemmere at vælge.

Baby-legetøj

Fordelene ved et aktivitetstæppe

I de første måneder af babyers liv bruger de udelukkende sanserne. Hørelsen, berøring, synet – disse tre er babyens værktøjer til at forstå verden omkring sig. Med et tæppe som disse, har barnet en mulighed for at opleve nye teksturer, lyde og farver samtidig, og det accelererer deres udvikling. Tæpperne har nemlig en bred vifte af mulige tilføjelser, som kan understøtte læring eller sjov – eller begge på én gang. Længere nede vil vi snakke om, hvordan dit aktivitetstæppe kan følge dit barns udvikling, men først vil vi snakke om fordelene overordnet set. 

Babyer leger som regel, mens de ligger på maven, og den første udfordring for enhver baby er at løfte sit hoved. På tæppet vil babyen samtidig lære at tage fat i forskellige ting, hvilket træner deres motorik i hænderne især. Det er vigtigt, at babyer leger, mens de ligger, fordi det træner deres styrke i ryggen og musklerne generelt. Som en sidste stor fordel bliver børn motiverede af at være omgivet af forskellige ting. Jo flere farver, jo flere former, jo flere forskellige teksturer de er omgivet af, desto mere motiverede bliver de altså til at undersøge verden omkring sig, så rangler, spejle og andet tilbehør kan underholde og stimulere dem.

En baby der ligger

Forskellige aldre betyder forskellige behov

En hurtig gennemgang af behov for babyer af forskellige aldre giver dig den bedste mulighed for at finde ud af, hvad der skal være på dit aktivitetstæppe. Når barnet er under 3 måneder, er det især vigtigt med kontraster, da de kun kan skelne ting, der har meget forskellige farver. Når du bliver lidt ældre – 3-6 måneder – kan de begynde at føle, så hav nogle forskellige ting klar, så de kan lære at føle sig frem. Fra babyen er 7-8 måneder gammel, begynder de at skabe forbindelser mellem tekstur, farver og lyde, så her kan babyen begynde at finde favoritter og lære om verden på en nye måde. Dit barn kan tilmed få glæde af det helt op til en alder af 2 år, da børn fortsat leger meget på gulvet, selvom de har lært at gå. Der er altså nok at overveje, men hovedpointen er, at det altid er godt for babyers læring og glæde at give dem flere muligheder, mens de er, hvor de alligevel helst vil være: på gulvet derhjemme. Læs mere her, og få hjælp til at finde det rigtige aktivitetstæppe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *